Seminar Profesional despre Noile Realitati Romanesti in Domeniul Afacerilor – 19 iunie 2012 – Boston MA

Asociatia Romanilor din New England (AR-NE) a organizat in ziua de marti, 19 iunie 2012 un seminar informational despre noile realitati romanesti din domeniul afacerilor. Gazduit de hotelul Courtyard by Marriott din South Boston, evenimentul a continut doua prezentari: „Impotriva curentului: Noua dinamica a mediului de afaceri din Romania”, sustinuta de Dan Dimancescu, Presedinte al BEH llc (www.beh-llc.com) si Consulul Onorific al Romaniei in Boston si „Industria de IT din Romania – O noua realitate: evolutia de la oferte de forta de munca la servicii cu valoare adaugata, cercetare-dezvoltare si inovatie”, sustinuta de Sorin Gavanescu, Vicepresedinte Outsourcing la ANIS Romania (www.anis.ro) si Presedinte Executiv la IT Six Global Services (www.itsix.com) si de Dan Tusaliu, Vicepresedinte Business Development la IT Six Global Services.

Discursul domnului Dan Dimancescu s-a concentrat pe evidentierea oportunitatilor pe care Romania le are in domeniul afacerilor, in conditiile geopolitice si geostrategice actuale din Europa de Est, evidentiind potentialul urias din industria de automobile si din cea de petrol si gaze. Domnul Dimancescu a oferit si perspective interesante legate de industria de turism din Romania, de progresul general al societatii, in ciuda unor limite in domeniul infrastructurii, educatiei sau sistemului judiciar.

Prezentarea domnilor Gavanescu si Tusaliu a oferit initial o vedere generala a industriei de IT din Romania si a obiectului de activitate al ANIS (Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii), punandu-se accent pe eforturile de promovare a Romaniei ca tara IT, care din pacate nu detine suficiente drepturi de autor, in ciuda pasiunii si excelentei in tehnologie a specialistilor nostri. Au fost apoi prezentate obiectivele si misiunea firmei IT Six: crearea de solutii de afaceri in domeniul IT si promovarea serviciilor cu valoare adaugata in industria de IT din Romania.

Ambele prezentari au generat schimburi de idei foarte constructive intre prezentatori si participanti si au creat conditii pentru colaborari viitoare. AR-NE va continua sa organizeze astfel de evenimente si in viitor, in baza comentariilor extrem de favorabile si a interesului aratat de comunitatea romaneasca din Boston.