Seminarul cu tema “Estate Planning” a fost foarte apreciat de cei prezenti. – 9 februarie 2011 – Charlestown MA

AR-NE a organizat un seminar informational cu tema “Estate Planning”, avandu-l ca invitat pe avocatul Charles O’Connell Esq. TEP, din firma Taylor, Ganson & Perrin LLP, Boston MA. Seminarul a avut loc in limba engleza, miercuri 9 februarie 2011, sub gazduirea generoasa a firmei Ameriprise Financial Services in Charlestown MA.

Subiectul prezentarii a fost propus de unii dintre participantii la activitatile AR-NE din anul 2010, mai multi solicitand informatii despre dreptul succesiunii in SUA si in statul Massachusetts, precum si despre aspectele de planificare care decurg din lege. Prin urmare, echipa de voluntari AR-NE a cautat specialisti in acest domeniu in cadrul asociatiilor profesionale de “estate planners”. Dintre acestia, profilul avocatului O’Connell s-a distins nu numai prin experienta profesionala bogata, dar si prin cea academica. La invitatia noastra, Av. O’Connell a raspuns cu promptitudine si amabilitate, pregatind o prezentare insotita de materiale anexe detaliate pentru participanti. Prezentarea a fost pusa la dispozitie celor prezenti la seminar, dar si vizitatorilor site-ului nostru, pentru consultare ulterioara online.

Vizitati aceste link-uri pentru:
* Materialele suplimentare oferite de prezentator
* Continutul prezentarii

Evaluarile scrise completate de participantii la seminar au acordat note maxime pentru calitatea prezentarii si prestatia invitatului nostru. „Excellent presentation” si „Great choice of presenter” au fost cateva dintre comentariile adaugate de respondenti.

Seminarul a prezentat sumar aspectele financiare si familiale legate de succesiune, inclusiv prin folosirea urmatoarelor documente: Testamente si trusturi, Imputerniciri legale, Directive medicale, Formularul de consimtamant HIPPA, precum si mecanismele juridice de tutela pentru minori. Au fost de asemenea abordate ingrijirea si protectia membrilor de familie cu ajutorul acestor documente si proceduri, precum si implicatiile fiscale (IRS) ale transferurilor de active in timpul vietii sau dupa deces.

Avocatul Charles O’Connell, partener in firma Taylor, Ganson & Perrin LLP, din Boston MA. Charles F. O’Connell este specializat in probleme de administrare a succesiunilor, taxare, tutele ale minorilor, etc. Av. O’Connell este arbitru juridic in cadrul “National Association of Securities Dealers”, si este autorul cartii “Compensating United States Employees Abroad”. Av. O’Connell a predat timp de 7 ani ca si conferentiar la Facultatea de Drept de la Suffolk University si este in comitetul de planificare a educatiei continue de la Colegiul Juristilor din SUA. Invitatul nostru a absolvit “magna cum laude” la Boston College, si “cum laude” la Facultatea de Drept de la Suffolk University, si are studii in drept si la Cambridge University din Anglia. Dl. Av. O’Connell este membru in Asociatia Avocatilor din Boston si din Massachusetts.

Speram ca astfel de evenimente prezinta interes pentru dumneavoastra, si ca veti dori sa participati la activitati similare in viitor, si sa le sustineti.

Va asteptam cu drag la urmatoarele activitati AR-NE,
Echipa de voluntari AR-NE

Presentation by Charles O'Connell, Esq. TEP