Seminarul „IT Outsourcing to Romania” – dare de seama – 26 ianuarie 2011 – Natick MA

Primul seminar informational AR-NE din 2011 a avut loc in 26 ianuarie, intr-o sala de conferinte oferita prin amabilitatea companiei „The Mathworks, Inc.”, in campusul din Natick MA. Le multumim si participantilor si invitatilor, care au venit in ciuda ninsorii care s-a suprapus cu ora prezentarii.

Organizarea seminarului a fost prilejuita de vizita in SUA a doi reprezentati ai firmei romanesti IT Six. La rugamintea AR-NE, acestia au acceptat sa faca o informare generala cu privire la fenomenul ‘outsourcing’ in domeniul IT.

Prezentatorii au fost domnii Sorin Gavanescu – CEO si Dan Tusaliu – Director of Business Development la IT Six. Compania are aproximativ 90 angajati in principal in Romania (Craiova si Bucuresti), dar si Phoenix AZ (SUA), Rotterdam (Olanda), Stockholm (Suedia), si Rosenheim (Germania). Informatii oficiale detaliate se gasesc pe website-ul companiei, la www.itsix.com. IT Six este unul din membrii fondatori RomaniaIT, o colaborare public-privata din anul 2006, in care ministere, asociatii profesionale si firme private promoveaza industria IT din Romania.

Fenomenul general de ‘outsourcing’ a fost trecut in revista succint, dupa care s-au facut particularizari pentru domeniul IT, si cu unele referiri specifice la compania IT Six. Ca dupa fiecare seminar AR-NE, participantii au fost rugati sa completeze o fisa de evaluare a prezentarii si a evenimentului propriu-zis. Comentariile cu privire la calitatea si obiectivitatea prezentarii au fost toate la superlativ, persoanele din audienta remarcand dinamismul prezentatorilor si maniera eleganta si eficienta de interactiune cu participantii. O copie a materialelor prezentate este disponibila in aceasta pagina, ca si cateva fotografii facute pe timpul intalnirii.

Inca o data, multe multumiri celor care au facut ca evenimentul sa fie posibil: gazdelor noastre de la „The Mathworks”, prezentatorilor de la IT Six, si participantilor.

Va asteptam cu drag la viitoarele activitati AR-NE din anul aceasta, marcate deja in Calendar.

Echipa de voluntari AR-NE.


PREZENTARI:
IT Outsourcing from USA to Romania – an underutilized option, by IT SIX Global Services, Craiova

AR-NE – romaniaIT