Teatru – Ileana, Principesa de Romania – Tuesday, September 11 at 6:30 PM – 9 PM – Belmont, MA

Tuesday, September 11 at 6:30 PM – 9 PM
Studio Cinema Belmont – 376 Trapelo Rd, Belmont, MA 02478

Ileana, Principesa de Romania

ILEANA, PRINCIPESA DE ROMANIA
Dramatizare după romanul autobiografic „Trăiesc din Nou” („I Live Again”) de Edith Negulici

În apropierea Centenarului Marii Uniri, Asociaţia Femeilor din Teatru IF…/…DACĂ PENTRU FEMEI, în parteneriat cu UNITER, Muzeul Naţional al Literaturii Române, Arhivele Naţionale ale Statului, Asociaţia România Culturală şi Mânastirea „Schimbarea la Faţă” din Ellwood City, Pennsylvania, USA, îşi propune să creeze un spectacol care să omagieze memoria celei care a fost Principesa Ileana a României, Arhiducesa de Austria, un destin care s-a desfăşurat între palat şi mânăstire, pe fundalul celor două războaie mondiale, într-o perioadă de mari frământari din istoria Europei. Spectacolul „Ileana, Principesă de România” aduce la lumină o parte esenţială din istoria Bucureştiului şi a României.

Spectacolul despre viaţa principesei Ileana este o evocare plină de farmec şi dramatism a principalelor momente din viata şi istoria autorei. Printesa in Bucuresti, devenita in anii `50 rezidenta a orasului Newton, Massachusetts, apoi Maica Alexandra in Ellwood City, Pennsylvania, Ileana si-a purtat cu demnitate destinul, innobilandu-si existenta cu intamplari care inca inspira si o legitimează în faţa posterităţii.

Actrita si regizoarea Liana Ceterchi aduce acest spectacol in turneul sau din SUA, dupa un sir de reprezentatii incepute in Bucuresti in 2017, primite cu multa caldura si emotie de publicul romanesc.

O asteptam cu drag in Boston pe 11 septembrie, 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *