Cronica


Inceputul

Ideea AR-NE s-a nascut in decembrie 2009 la Boston, mai exact, in timpul celei de-a doua conferinte a GRSPSociety, (Global Romanian Students and Young Professionals Society) care a avut loc la Kennedy School of Government, in Cambridge MA.

In cadrul convorbirilor informale, purtate in paralel cu agenda conferintei, Razvan Mirica si Codrin Bucur au discutat posibilitatea constituirii unei organizatii a romanilor din zona Bostonului, cu accent pe activitati de networking profesional si de afaceri.

Initiativa a fost pusa in practica in ianuarie 2010, cand Razvan Mirica a convocat o intalnire inaugurala a noului grup Boston Romanian Professionals (BRP), la care au participat peste 35 de membri ai comunitatii romanesti din New England.

AR-NE ramane in continuare legat de GRSPSociety, prin implicarea mai multor membri voluntari ai AR-NE in proiecte ale GRSPSociety: Concursul si expozitia de pictura Atelier-4, Jumpstart Romania, Platforma virtuala pentru organizarea de festivaluri de film romanesc, etc

BRP incepe sa prinda contur.

In perioada februarie-iunie 2010 au avut loc o serie de intalniri unde am discutat structura, obiectivele si strategia noii organizatii. Pe baza preferintelor si profilului voluntarilor din comitetul de initiativa, au fost conturate cateva subgrupuri de lucru concentrate pe diferite aspecte ale functionarii BRP (administrare, activitati, comunicare, etc).

Printre prioritatile identificate in timpul acestor intalniri, se numara:

  • Consultarea comunitatii largi de romani din zona Bostonului, cu privire la programele si activitatile care ar prezenta cel mai mare interes.
  • Analiza utilitatii si fezabilitatii incorporarii BRP ca si fundatie non – profit in viitorul apropiat.
  • Promovarea grupului si largirea numarului de membri.

In paralel, am avut loc consultari informale cu membri ai comunitatii romanesti din zona Bostonului, care sunt implicati si in organizatii caritabile romanesti, si carora le suntem foarte recunoscatori pentru opiniile si pentru sfaturile oferite:

  • Educational Enrichment for Romanian Children – EERC – Dana Floru, M.D.
  • Castelul Copiilor – Smaranda Moisescu
  • Romanian Children’s Relief – RCR – Camelia Rosca, Ph.D.
  • Consulatul Onorific al Romaniei in Boston – Dan Dimancescu

AR-NE exista

Dupa derularea cu succes a activitatilor din 2010, voluntarii nostri au fost incurajati de entuziasmul si de ideile participantilor, si s-au angajat in restructurarea organizatiei pentru a raspunde mai bine nevoilor comunitatii romano-americane din regiunea New England.

La data de 13 octombrie 2010, Asociatia Romanilor din New England (“The Association of Romanians in New England – AR-NE, Inc”) a fost incorporata in statul Massachusetts. Va rugam sa vizitati pagina Despre pentru informatii curente si mai detaliate. Organizatia este structurata ca si o asociatie caritabila  501(c)(3) cu membri.