Biblioteca

Bun venit ! | Catalog | Donații de Cărți Libraria Romanească din Montreal

Bun venit !

Asociația Românilor din New England (AR-NE) vă invită să vizitaţi Biblioteca Comunităţii Auburndale care ne găzduiește cu generozitate colecția de cărți românești, într-o secțiune specială. Colecția nostră cuprinde aproximativ 300 de cărţi în limba română, din domenii diferite de interes, din literatura română sau universală, pentru toate vârstele. Acest proiect ambițios a fost inițiat de AR-NE și susținut de generozitatea și entuziasmul donatorilor din New England și din România, iar numărul și diversitatea cărților crește încurajator. Pentru a accesa aceste cărți, vă rugăm să consultaţi link-ul de mai jos, către Catalogul acestei biblioteci.

Suntem în prezent în procesul de colectare şi de catalogare a cărţilor donate (şi mai recent CD-uri/DVD-uri). Acest proces se va întinde pe durata câtorva luni, de aceea vă solicitam răbdarea și înțelegerea. Dacă sunteţi interesaţi de a ne ajuta în acest efort, vă așteptăm să vă alăturați echipei noastre ca voluntar sau poate să donați cărți românești.

375 Auburn Street
Auburndale MA 02466

617 552-7158
info@auburndalelibrary.org

Accesul către bibliotecă cu mijloacele de transport public:
1. linia de metrou D , oprire in stația Riverside, urmată de o plimbare pietonala de 0,9 mile sau cu autobuzul 558.
2. linia de tren Framingham / Worcester, oprire la stația Auburndale, urmată de o plimbare pietonala de 3 minute.

Orele de funcţionare ale bibliotecii:
Marţi 10am – 15
Joi 15 – 20
Sâmbătă ora 10 – 15

Notificare importantă :
Oricine poate primi o legitimaţie (card) de bibliotecă, chiar dacă nu este rezident în orașul Newton, chiar dacă nu este membru al AR-NE. Vă rugăm să consultaţi această pagină pentru instrucţiuni privind obţinerea unei legitimaţii de bibliotecă.


Catalog

Toate cărţile in limba română să aibă un număr de apel („Call Number”) începe cu „ROU”. Următoarele sub-categorii sunt în prezent disponibile: „ROU Fic”, „ROU Non-Fic”, „ROU His”, „ROU Poe”, „ROU Child”, „ROU Youth”.

Faceţi clic pe butonul „Search” de mai jos pentru a obţine o listă cu toate cărţile în limba română.

Donații de Cărți

Dacă doriți să donați cărți către Biblioteca ARNE, suntem interesați de orice carte românească, dar în special de cele de pe lista noastră de priorități (afișată în dreapta) și de cele care întrunesc următoarele condiții :

  • Cărți în stare bună de utilizare, având coperți intregi și conținut complet
  • Romane și povestiri din literatura contemporană, în special ale autorilor români
  • Cărți pentru copii și tineri
  • CD-uri și DVD-uri cu conținut în limba română sau referitoare la România
  • Cărți de istorie, filozofie, știință, sau de interes general

Vom face toate eforturile pentru a pune în circulație toate cărțile primite, dar vă rugam să rețineți că în acest moment avem doar un spațiu limitat oferit de Biblioteca din Auburndale, astfel încât ne rezervăm dreptul de a selecta cărțile care vor fi expuse în rafturi și pe cele care vor fi păstrate în depozit.

De asemenea, vom analiza periodic care cărți nu generează suficient interes, si care cărți se deteriorează, pentru a fi scoase din circulație.

Dacă primim mai multe copii ale aceleiași cărți, vom opta fie pentru stocarea lor separată, fie pentru a le oferi spre vânzare. Fondurile strânse vor fi folosite pentru achiziționarea de noi cărți pentru acest proiect. Toate aceste cărți sunt proprietatea AR-NE, astfel încât, dacă în viitor vom putea trece la nivelul următor al acestui proiect (locație proprie pentru o bibliotecă românescă), sau dacă parteneriatul cu Biblioteca din Auburndale nu va mai fi valabil, vom putea reloca această colecție.

Donațiile de carte vor cuprinde un document care să consemneze acest transfer, iar cărțile vor purta o eticheta cu numele donatorului. Contactați-ne la biblioteca@ar-ne.org pentru a aranja o donație la (în interior, pe prispa din față):

21 Angier Circle
Newton MA 02466

Va mulțumim anticipat pentru implicarea și donațiile dumneavoastră !

Asociația Românilor din New England

Libraria Românească din Montreal

Pentru cei care doresc sa cumpere carti in limba Romana dar nu au timp sa mearga pana in Romania, libraria Romaneasca din Montreal va sta la dispozitie.

Libraria Pagine Romanesti