Av. Dana Bucin, a trecut in revista legislatia americana a imigrarii. – 23 septembrie 2010 – Charlestown MA


In seara de 23 septembrie, am avut placerea sa gazduim seminarul oferit gratuit de Dana Bucin, avocat in domeniul imigrarii.


Prezentarea, intitulata „Notiuni Introductive de Legislatie Americana a Imigrarii”, a fost facuta de Av. Bucin in limba romana, si a inclus o trecere in revista a intregii game de vize de imigrare cu sponsorizare din partea familiei sau prin locul de munca, precum si problematica si strategiile corespunzatoare. Prezentarea a prilejuit discutii nu numai despre vizele turistice, de student, de lucru, ci si despre modalitatile de obtinere a rezidentei permanente si cetateniei americane. Structura prezentarii este detaliata mai jos.

Av. Bucin a acumulat 5 ani de experienta ca si avocat la firma Updike, Kelly & Spellacy, P.C. din Hartford CT, consiliind in egala masura companii si persoane fizice pe teme de legislatie a imigrarii, si pentru planificarea strategica optima a investitiilor corporatiilor, ce deriva din problemele de imigrare a investitorilor si salariatilor.

Av. Bucin este absolventa a Ohio Wesleyan University (B.A) si a obtinut titlul de doctor in drept (J.D.) de la Boston University School of Law. Mai multe detalii despre profilul profesional se pot gasi pe LinkedIn.com.

Ca si la seminarul precedent organizat de AR-NE, si de data aceasta participantii au completat fise de evaluare la sfarsitul intalnirii. Notele acordate prezentarii si prezentatoarei au fost toate la superlativ. In privinta organizarii, adica in ceea ce priveste logistica si prestatia echipei noastre, notele au fost chiar mai bune decat la manifestarea anterioara din luna septembrie, cu loc de si mai bine pe viitor.

Va asteptam cu drag la urmatoarele seminarii informationale.

Echipa AR-NE.

NOTA:
Activitatea a fost organizata sub denumirea veche de BRP – Boston Romanian Professionals, inainte de inregistrarea organizatiei ca si non-profit, sub denumirea de AR-NE, Asociatia Romanilor din New England.

Immigration Law 101: What You Should Know About Family- and Employment-Based Immigration

[Presentation given in Romanian]

U.S. Immigration attorney and fellow Romanian professional Dana Bucin will speak on the various types of visas and immigration strategies associated with family- and employment-based immigration. She will present on the following topics of interest to the Romanian community:

· Business/ Employment-based Immigration

o Non-Immigrant Visas

§ B-1 Visitor Visa

§ B-2 Tourist Visa

§ F-1 Student Visa/ OPT

§ J-1 Exchange Visitors

§ H-1B Specialty Occupation Workers

§ H-2B Temporary/ Seasonal Workers

§ H-3 Trainees

§ L Intracompany Transferees Visa

· L-1A Multinational manager/ executive

· L-1B Specialized Knowledge

§ E Treaty Traders/ Investors

§ O-1 Extraordinary Ability

§ P-1 Athletes/ Entertainers

o Green Cards Based on Business/ Employment

§ Employment-Based Preference Categories

§ Green Cards for Investors/ Employment Creators

· Family-based Immigration

o K-1 Fiance(e) Visa

o K-3 Spouse Visa

o Family-Based Preference Categories

· Citizenship/ Naturalization

o Eligibility

o Timing issues

Biography of the Speaker: Dana Bucin is an attorney with the law firm of Updike, Kelly & Spellacy, P.C. in Hartford, Connecticut, U.S.A.. She has been practicing Immigration Law and Business Law for five years and has advised both companies and individuals on compliance with immigration laws and structuring corporate investments according to immigration strategies. Dana received her B.A. degree from Ohio Wesleyan University and her J.D. law degree from Boston University School of Law. She is a native speaker of Romanian and fluent in Spanish, French and English.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *