Duminica Liliacului | Lilac Sunday 5/8/2022

liliac

Dragi prieteni va asteptam la inca o intalnire cu primavara in Gradina botanica a Universitatii Harvard-Arnold Arboretum!

O noua chemare la picnic romanesc in Duminica Liliacului, pe 8 mai 2022, incepand cu ora 10:30 am. Ne vom sarbatori, impreuna, noua primavara, miresmele si si Ziua Mamei!
In aceasta gradina botanica intinsa pe 281 de acri, doar in aceasta zi speciala. o duminica din an dedicata exclusiv liliacului, vizitatorii se pot bucura de o plimbare in parc si un pranz la iarba verde.
Asociatia Romanilor din New England va invita sa va aduceti cosuletele de picnic pe Bussey Hill Road, in inima colectiei de lilac, unde steagul romanesc va fi arborat pe „Carpathian Birch”, ca in fiecare an.
De 112 ani, cu 399 de arbusti, colectia de liliac plasata, printre cele mai valoroase din America de Nord, ne promite si in acest an un spectacol cu o explozie de culori si o diversitate de miresme. Printre tufele de liliac inflorit, va invitam sa descoperiti o noua specie introdusa in 1997 de botanistii parcului, numita “Lilac Sunday” care poate produce inflorescente de pana la 60 cm!!!!

Ca de obicei, Arnold Arboretul ne asteapta in haine de sarbatoare, cu o mare diversitate de plante, culori si miresme. Inafara colectiilor catalogate, veti putea descoperi in iarba toporasi, viorele sau ….urzici!
Pentru aceasta vizita va recomandam sa veniti din timp pentru a gasi parcare (gratuita) pe strazile din jurul parcului, sau sa folositi metroul pe Orange Line, la statia Forest Hills.
Detalii privind acest eveniment gasiti aici.


Cand:
Duminica, 8 mai 2022, 10:30am-4pm

Unde:
Locul de intalnire: Patratul 14 (grupul de mesteceni de pe deal) marcat cu „X” pe pe harta de mai jos.
Accesul vizitatorilor in parc este gratuit.
Cu metroul se ajunge usor la statia Forest Hills pe Orange Line.
Daca veniti cu masina, parcarea este admisa pe strazile din jurul parcului.

Detalii:
Accesul in parc este gratuit. Ca si in anii precedenti, fiecare este liber sa aduca ce doreste de mancat si de baut (potluck). Parcarea e gratuita pe strada dar sunt foarte putine locuri. Orange Line Forest Hills Station este chiar langa intrarea parcului.
   
  The Association of Romanians in New England (AR-NE) invites you to join us for a picnic at Lilac Sunday at Arnold Arboretum

Of the thousands of flowering plants in the Arboretum, only one, the lilac, is singled out each year for a daylong celebration. With more than 399 lilac plants of 177 kinds, the Arboretum holds one of the premier lilac collections in North America. Tours of the lilacs, family activities, food vendors, and picnicking (on this special day only) make for a memorable day.  We challenge you to discover the lilac called “Lilac Sunday” introduced in 1997, a spectacular plant that can produce clusters of flowers more than two feet long!

We dedicate all the lilac flowers to our Mothers!

Be a part of this beloved Boston 112 years old tradition!

When: Sunday, May 8-th, 2014, 10:30am-4:00pm
Where: Meeting spot: Square 14 (birch trees on the hill) marked with “X” on the map below.
Entrance to the park is free.
Details: Entry to the Arboretum is free. As in previous years, everyone is welcome to bring whatever food and drink they’d like (potluck style). Street parking along the Arboretum perimeter is limited and visitors are advised to take public transportation. The nearest MBTA statios is Forrest Hills on the Orange line..

arboretum_map